Terdapat ralat dalam alat ini

GELORA HATI

video



Cinta apakah tandanya
Jika egkau hanya mempermudah kata saja
Hati tak akan berguna
Jika sang asmara tidak merasa kedalam jiwa

Rindu itulah tandanya
Aku kasih mu aduhai asmara
Cinta oh cinta yang ternyata
Hanya dapat ku sematkan
Didalam dada ku yang remaja


Gelora di dalam jiwa ku
Bergetar merayukan sukma
Menyanyi lagu cinta hati
Tanda ku nan membalas cinta mu
Yang tidak mudah hilang dari kenangan ku
Yang tidak mudah hilang dari kenangan ku
Rindu itulah tandanya
Aku kasih mu aduhai asmara
Cinta oh cinta yang ternyata
Hanya dapat ku sematkan
Didalam dada ku yang remaja

KONSPIRASI & PESAN NENEK

 KONSPIRASI


Konspirasi dizaman ini,
Bawak seribu jawapan yang sukar dierti,
Dwibahasa orang ternama tersisip rapi
Baik buruknya nampak berapi2?
Warna hati kian gelap ditutup benci,
Busuk mulut bawak dendam hasutan api,
Kenapa kita laung kita genggam sebuah uniti?
Tapi hakikatnya kita tetap berpecah lagi,

Wooohhhh, kenapa kita tetap berpecah lagi?
Wooohhhh, kenapa kita tetap berpecah lagi?
Wooohhhh, kenapa kita tetap berpecah lagi?
Wooohhhh, kenapa kita tetap berpecah lagi?


Konspirasi di zaman ini,
Mudah hilang mudah lengkap,
Tetap berkunjung lagi,
Kita songlap kita tentang,
Ia x henti,
Namun kita tetap juga menuding hari,
Kerna, warna hati kian gelap ditutup benci,
Busuk mulut bawak dendam hasutan api,
Kenapa kita laung kita genggam sebuah uniti,
Hakikatnya kita tetap berpecah lagi,





 PESAN NENEK

Rambut pendek disisir rapi
Rambut panjang tersimpul mati
Pedihkah mata dan hati
Melihat diriku begini..
Ke mana hilangnya... toleransi berdemokrasi
Kenali hati jiwa bukan rupa, jangan salah memuji
Kasih sesama insan
Yang penting saling menghormati..

Bukan kata yang diagungkan
Tapi perbuatan jadi ukuran
Jujurlah setia berkawan
Bukan insan meragut insan..
Malaysia maju aman, kan baik begini
Jangan mundurkan lagi
Pemikiran rakyat
Jangan nak singkat
Jangan nak hidup sendiri
Jangan nak maki, kata nak caci
Itu bangsamu sendiri..

Apa nak dihiraukan
Mata sepet, mata bulat
Kulit hitam, kuning langsat
Jalan lurus jangan sesat
Pipit sama enggang dah lama terbang bersama
Ini kan kita manusia
Mengapa bermasam muka
Ku hormati... kasar bisikan mu.. semalam..
Perjuanganku, untuk terus hidup.. ku teruskan.. 

DI SEBALIK AIRMATA (BEHIND THE TEAR'S)

                                                                                
                                                                                BEHIND THE TEAR'S

UWAAAAAAA :D
i need to say
what's on my head
everything that we will used to be
stop loving me...

u may believe the golden wish
everything that we will used to be
stop loving me

i need to say to you
you're not mine
you're not mine
i need to shout of pain
you're not mine
you're not mine
i would deny a change
you're not mine
you're not mine
you used to say to forget it

i'll never be, victim of love
the puppet game you gave to me
stop loving me

i need to say to you
you're not mine
you're not mine
i need to shout of pain
you're not mine
you're not mine
i would deny a change
you're not mine
you're not mine
you used to say to forget it

you're not mine
i love u
stay with me
behind the tears....

langkah erika 1987





salam......hai semua..nie aku nak kongsi cerita...semoga sudi membaca :)

Jam diDinding tepat pukul 7.00pagi,bertarikh 27/06/1987..tidak jauh terlihat seorang ibu sedang sarat mahu bersalin..seorang bapa dan datuk kelihatan keresahan,,,mundar mandir...ketibaan bidan kampung di sambut oleh bapa dan datuk...1/2 jam kemudian kedengaran suara "ERIKA" berteriak kan,

bersedia si bapa untuk qamat kan anak perempuan nyer, si Along,Angah,Ateh dan yang lain begitu gembira kerana dapat ahli keluarga baru.....
 hari demi hari si anak makin membesar dengan penuh kasih sayang,kini Erika sudah berumur 2 tahun/1989,di saat kumpulan rock search mula meletup dengan lagu ISABELLA,

                                                                               


Erika sedang galak berlari kesana sini,si ibu gembira melihat telatah anak nya..dan adeq beradeq yang lain sangat suka dengan telatah si kecil,si kecil yang cuma tahu keseronok kan tanpa mengerti kepenatan..

Pada tahun 1992 Erika sudah mula pandai menyanyi lagu SEARCH - ISABELLA,tapi dengan pelat nye hanya tahu menyebut " cha la o0o0o cha la" hahahahaha kah..kah.. terdengar ibu dan serisi rumah ketawa melihat telatah Erika,...


Pada tahun 1993/january
ibu : tahun nie ika kena masuk sekolah Tadika macam kak dan abang ika
erika : ibu...o0o0 ibu,kalau ika tak sekolah boleh x?
ibu : mana boleh macam tu,ika kena sekolah,kena tahu membaca..
erika : ala ibu ika takut la,ibu kena teman ika ye,
ibu : kat sana kan ada cikgu,ika tak yah takut..
erika : tak la kalau ibu x mahu teman ika...plzzz ibu...
ibu : baik la,ibu temankan ika ye,tapi nanti dah lama2 ika kena pergi sendiri ye.
erika : baik ibu,terima kasih ibu,sayanggggg ibu...

04/01/1993
bermula sesi sekolah erika,hari pertama amat gembira buatnya,disamping ibu yg menemani nyer,erika gembira kerana dapat ramai kawan yg seusia dengan nyer,pada hari kedua ibu masih menemani erika,pada hari ketiga :

erika: ibu boleh x ika pergi sekolah sendiri?
ibu : tak boleh,bahaya!!! (dengan nada marah)
erika : boleh la ibu...bukan jauh pon,,,selang berapa buah rumah je :(
ibu : ibu hantar!!!

di sekolah tiba2...................

------------bersambung di next entries-------





:O

gundah melihat masa

salam....
dah lama x coret disini....
 sedih+risau+sebak+buntu....aku baru balik dari hospital HOSAS,bawa abang aku cek darah,die kena denggi...dah dekat 4 hari setiap pagi ke hospital untuk cek darah,yang aku pelik kenapa mereka tidak langsung beri suntikan antibiotik????just beri tahu status darah makin turun!!!de all just pesan kena minum byk air...arghhhhhhhhh e2 je ke????mungkin aku bukan doktor,sian mak menitik air mata bila dengar kata de all yg darah anak die makin turun....aku beserah pada ALLAH S.W.T. je.....semoga abang aku cepat sembuh..

YA ALLAH KAU SEMBUHKAN LAH PENYAKIT ABANG KU  NORSHAHIDAN....AMIN..