Terdapat ralat dalam alat ini

langkah erika 1987





salam......hai semua..nie aku nak kongsi cerita...semoga sudi membaca :)

Jam diDinding tepat pukul 7.00pagi,bertarikh 27/06/1987..tidak jauh terlihat seorang ibu sedang sarat mahu bersalin..seorang bapa dan datuk kelihatan keresahan,,,mundar mandir...ketibaan bidan kampung di sambut oleh bapa dan datuk...1/2 jam kemudian kedengaran suara "ERIKA" berteriak kan,

bersedia si bapa untuk qamat kan anak perempuan nyer, si Along,Angah,Ateh dan yang lain begitu gembira kerana dapat ahli keluarga baru.....
 hari demi hari si anak makin membesar dengan penuh kasih sayang,kini Erika sudah berumur 2 tahun/1989,di saat kumpulan rock search mula meletup dengan lagu ISABELLA,

                                                                               


Erika sedang galak berlari kesana sini,si ibu gembira melihat telatah anak nya..dan adeq beradeq yang lain sangat suka dengan telatah si kecil,si kecil yang cuma tahu keseronok kan tanpa mengerti kepenatan..

Pada tahun 1992 Erika sudah mula pandai menyanyi lagu SEARCH - ISABELLA,tapi dengan pelat nye hanya tahu menyebut " cha la o0o0o cha la" hahahahaha kah..kah.. terdengar ibu dan serisi rumah ketawa melihat telatah Erika,...


Pada tahun 1993/january
ibu : tahun nie ika kena masuk sekolah Tadika macam kak dan abang ika
erika : ibu...o0o0 ibu,kalau ika tak sekolah boleh x?
ibu : mana boleh macam tu,ika kena sekolah,kena tahu membaca..
erika : ala ibu ika takut la,ibu kena teman ika ye,
ibu : kat sana kan ada cikgu,ika tak yah takut..
erika : tak la kalau ibu x mahu teman ika...plzzz ibu...
ibu : baik la,ibu temankan ika ye,tapi nanti dah lama2 ika kena pergi sendiri ye.
erika : baik ibu,terima kasih ibu,sayanggggg ibu...

04/01/1993
bermula sesi sekolah erika,hari pertama amat gembira buatnya,disamping ibu yg menemani nyer,erika gembira kerana dapat ramai kawan yg seusia dengan nyer,pada hari kedua ibu masih menemani erika,pada hari ketiga :

erika: ibu boleh x ika pergi sekolah sendiri?
ibu : tak boleh,bahaya!!! (dengan nada marah)
erika : boleh la ibu...bukan jauh pon,,,selang berapa buah rumah je :(
ibu : ibu hantar!!!

di sekolah tiba2...................

------------bersambung di next entries-------





:O